Uwielbiamy je za smak i za prostotę przygotowania, bo trwa to około 5 minut Małym rączkom smakowało, bo sięgały po nie co chwilę :)))
SKŁADNIKI :
2 banany
50 g oleju
45 g cukru trzcinowego
cukier waniliowy 2 łyżeczki
mąka razowa 150 g
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki cynamonu
2 szklanki płatków owsianych
50 g orzechów włoskich
40 g rodzynek
WYKONANIE:
Do naczynia wkładamy banany i rozdrabniamy mikserem ( w TM 2sek/obr.5). Dodajemy olej, cukier trzcinowy i waniliowy i mieszamy (w TM 2sek/obr.4). Wsypujemy mąkę i pozostałe składniki, mieszamy (w TM 10 sek/obr.4). Formujemy dwiema wilgotnymi łyżkami ciastka i pieczemy około 15 minut w temp. 180 C.
Smacznego!
SKŁADNIKI :
2 banany
50 g oleju
45 g cukru trzcinowego
cukier waniliowy 2 łyżeczki
mąka razowa 150 g
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki cynamonu
2 szklanki płatków owsianych
50 g orzechów włoskich
40 g rodzynek
WYKONANIE:
Do naczynia wkładamy banany i rozdrabniamy mikserem ( w TM 2sek/obr.5). Dodajemy olej, cukier trzcinowy i waniliowy i mieszamy (w TM 2sek/obr.4). Wsypujemy mąkę i pozostałe składniki, mieszamy (w TM 10 sek/obr.4). Formujemy dwiema wilgotnymi łyżkami ciastka i pieczemy około 15 minut w temp. 180 C.
Smacznego!