Klasyka gatunku, doskonała w swej prostocie i smaku i wykonania. Świetna imitacja niewegańskiej wersji, więc może być fajnym rozwiązaniem, gdy przy stole spotkają się zwolennicy różnych poglądów na odżywianie.
Składniki:
120 g cebuli
1 ząbek czosnku
50 g oleju rzepakowego
800 g pomidorów z puszki
1/2 łyżeczki soli himalajskiej
1 łyżeczka suszonej bazylii
1 łyżeczka suszonego oregano
1/2 łyżeczki tymianku
100 g granulatu sojowego
Pęczek natki pietruszki
Makaron spaghetti
Wykonanie TM:
Do TM wrzucamy cebulę z czosnkiem i rozdrabniamy 3 sek./obr.5. Dolewamy olej i dusimy 3 min./Varoma/obr.1. Dodajemy pomidory, sól, zioła oraz kostkę sojową i gotujemy 20 min./100C/obr.1 (do zmięknięcia granulatu, przy większych kawałkach powinniśmy wydłużyć czas.) Podajemy z makaronem, ryżem lub kaszą posypanymi obficie natką.
Wykonanie tradycyjne:
Cebulę i czosnek szklimy na patelni z olejem. Do garnka wlewamy pomidory z puszki, dodajemy cebulę z czosnkiem, zioła oraz granulat sojowy i gotujemy około 20 min. - do zmięknięcia granulatu. Podajemy z makaronem, ryżem lub kaszą.posypanymi natką.
Smacznego!
Składniki:
120 g cebuli
1 ząbek czosnku
50 g oleju rzepakowego
800 g pomidorów z puszki
1/2 łyżeczki soli himalajskiej
1 łyżeczka suszonej bazylii
1 łyżeczka suszonego oregano
1/2 łyżeczki tymianku
100 g granulatu sojowego
Pęczek natki pietruszki
Makaron spaghetti
Wykonanie TM:
Do TM wrzucamy cebulę z czosnkiem i rozdrabniamy 3 sek./obr.5. Dolewamy olej i dusimy 3 min./Varoma/obr.1. Dodajemy pomidory, sól, zioła oraz kostkę sojową i gotujemy 20 min./100C/obr.1 (do zmięknięcia granulatu, przy większych kawałkach powinniśmy wydłużyć czas.) Podajemy z makaronem, ryżem lub kaszą posypanymi obficie natką.
Wykonanie tradycyjne:
Cebulę i czosnek szklimy na patelni z olejem. Do garnka wlewamy pomidory z puszki, dodajemy cebulę z czosnkiem, zioła oraz granulat sojowy i gotujemy około 20 min. - do zmięknięcia granulatu. Podajemy z makaronem, ryżem lub kaszą.posypanymi natką.
Smacznego!