Wegania
  • Witam!
    • O Weganii
  • Warsztaty
    • Terminy
  • Jadłospisy
  • Blog
  • Kontakt

Długa klucha i pietrucha

10/1/2016

0 Komentarze

 
Obraz
Klasyka gatunku, doskonała w swej prostocie i smaku i wykonania. Świetna imitacja niewegańskiej wersji, więc może być fajnym rozwiązaniem, gdy przy stole spotkają się zwolennicy różnych poglądów na odżywianie. 

Składniki:
120 g cebuli
1 ząbek czosnku
50 g oleju rzepakowego
800 g pomidorów z puszki
1/2 łyżeczki soli himalajskiej
1 łyżeczka suszonej bazylii 
1 łyżeczka suszonego oregano
1/2 łyżeczki tymianku 
100 g granulatu sojowego
Pęczek natki pietruszki
​Makaron spaghetti 

Wykonanie TM:
Do TM wrzucamy cebulę z czosnkiem i rozdrabniamy 3 sek./obr.5. Dolewamy olej i dusimy 3 min./Varoma/obr.1. Dodajemy pomidory, sól, zioła oraz kostkę sojową i gotujemy 20 min./100C/obr.1 (do zmięknięcia granulatu, przy większych kawałkach powinniśmy wydłużyć czas.) Podajemy z makaronem, ryżem lub kaszą posypanymi obficie natką.

Wykonanie tradycyjne:
Cebulę i czosnek szklimy na patelni z olejem. Do garnka wlewamy pomidory z puszki, dodajemy cebulę z czosnkiem, zioła oraz granulat sojowy i gotujemy około 20 min. - do zmięknięcia granulatu. Podajemy z makaronem, ryżem lub kaszą.posypanymi natką.


Smacznego!
0 Komentarze



Odpowiedz

    ANKIETA

    Przepisy

    Wszystkie
    Bez Glutenu
    Desery
    Grill
    Na Surowo
    Napoje
    Obiady
    Pasty I Pasztety
    Pieczywo
    Przekąski
    Przetwory
    Sniadania
    Warsztaty
    Zupy

     

    Kanał RSS

    POLUB BLOGA:


    PARTNERZY:
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Durszlak.pl
    Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
    Obraz
    
Warsztaty
Blog
Kontakt

kontakt@wegania.pl
© 2015 Wegania. All rights reserved.

Obraz