Wegania
  • Witam!
    • O Weganii
  • Warsztaty
    • Terminy
  • Jadłospisy
  • Blog
  • Kontakt

Fasolowe chilli z jarmużem

8/6/2015

0 Komentarze

 
Picture
Jednym z superfoods’ów, które kocham jest jarmuż. Z nim konkurować może tylko fasola, królowa większości dań. A jak mam i jedno i drugie na talerzu, to ogarnia mnie ,,szał, dziki szał” :))) Mój mąż z kolei uwielbia potrawy diabelsko pikantne, więc o nim również pomyślałam  Fasolowe chilli pasuje do ryżu czy ziemniaków jako gulasz lub jak u mnie możecie nafaszerować nim tortille i schrupać ze smakiem.


SKŁADNIKI:
2 cebule drobno posiekane
2 pokrojone marchewki w talarki
3 pokrojone łodygi selera naciowego
2 szklanki bulionu warzywnego 
(1 łyżka bulionu warzywnego rozpuszczona w wodzie)
1 puszka czerwonej fasoli odsączona
1 puszka białej fasoli odsączona
1 puszka ciecierzycy odsączona
1 puszka krojonych pomidorów
Ok. 150g przecieru pomidorowego
12 pieczarek
1 puszka kukurydzy
1 łyżeczka chilli
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka curry
4 szklanki jarmużu drobno pokrojonego


WYKONANIE:
Cebulę podsmażamy na patelni z dwoma łyżkami oleju.
Zeszkloną cebule, marchew i selera gotujemy z  połową szklanki bulionu warzywnego w dużym garnku przez ok. 5 min.
Następnie dodajemy fasole, ciecierzycę, pomidory, koncentrat, pieczarki, kukurydzę, chilli, pieprz, curry , 1 ½ szklanki bulionu oraz jarmuż . Wszystko gotujemy około 30-40 min na małym ogniu, w trakcie mieszając od czasu do czasu.


Smacznego!

0 Komentarze



Odpowiedz

    ANKIETA

    Przepisy

    Wszystkie
    Bez Glutenu
    Desery
    Grill
    Na Surowo
    Napoje
    Obiady
    Pasty I Pasztety
    Pieczywo
    Przekąski
    Przetwory
    Sniadania
    Warsztaty
    Zupy

     

    Kanał RSS

    POLUB BLOGA:


    PARTNERZY:
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Durszlak.pl
    Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
    Obraz
    
Warsztaty
Blog
Kontakt

kontakt@wegania.pl
© 2015 Wegania. All rights reserved.

Obraz