Z racji tego, że większość dostępnych w sklepie lodów to czysta chemia, jakiej w branży spożywczej mało, poparta workami cukru, warto w zaciszu domowym przygotować super smaczne i super zdrowe schłodzenie rodem z „Krainy lodu”. To naprawdę ekspresowa sprawa pod warunkiem, że wcześniej wrzucimy do zamrażalnika banana. Walory smakowe potrafią najlepiej docenić mali konsumenci zwykle w tych sprawach bardzo wybredni. Tym razem zdałam egzamin.
Skład:
4 pokrojone w plastry i zamrożone banany
3 - 4 płaskie łyżeczki kakao lub karobu
2 łyżki schłodzonego mleczka kokosowego
Wykonanie:
Do blendera wrzucamy banany wraz z kakao i schłodzonym mleczkiem kokosowym i rozdrabniamy na gładka masę. W TM 30 sek. /obr. 10.
Podajemy bezpośrednio po przyrządzeniu.
Schłodzenia życzę!
Skład:
4 pokrojone w plastry i zamrożone banany
3 - 4 płaskie łyżeczki kakao lub karobu
2 łyżki schłodzonego mleczka kokosowego
Wykonanie:
Do blendera wrzucamy banany wraz z kakao i schłodzonym mleczkiem kokosowym i rozdrabniamy na gładka masę. W TM 30 sek. /obr. 10.
Podajemy bezpośrednio po przyrządzeniu.
Schłodzenia życzę!