Wegania
  • Witam!
    • O Weganii
  • Warsztaty
    • Terminy
  • Jadłospisy
  • Blog
  • Kontakt

Lemoniada arbuzowa, czyli mała zmiana a cieszy.

31/7/2016

1 Comment

 
Obraz
Na upalne letni dni polecam miłą odmianę orzeźwiającej klasyki. Oto lemoniada arbuzowa, a w zasadzie przepis na nią. :) Pychota wprawiająca w wyśmienity nastrój nawet w najbardziej gorące dni. Żaden skwar nie będzie straszny a orzeźwienie gwarantowane. Fantastycznie nawadnia i gasi pragnienie. Działa w pracy, w domu i na urlopie. :)

Składniki:

  • 2 cytryny przekrojone na pół z odciętymi końcówkami
  • 400-450 g arbuza bez zielonej skóry z wierzchu wypestkowanego
  • 70 g cukru trzcinowego lub innego słodu
  • 700 ml wody niegazowanej 
  • kilka kostek lodu 
  • klika listków mięty

Wykonanie Thermomix:

  • Do TM wrzucamy cytryny, arbuza, cukier i wlewamy 500 ml wody.
  • Rozdrabniamy 3 sek/ obr.10.
  • Dolewamy pozostałe 200 ml wody. Wkładamy koszyczek i przelewamy  zawartość do dzbanka. Wkładamy kostki lodu i listki mięty.

Wykonanie tradycyjne:

  • Wyciskamy sok z cytryn
  • Arbuza blendujemy i przecedzamy przez sito. Łączymy oba soki
  • Dodajemy cukier i wodę
  • Wrzucamy kostki lodu i listki mięty
1 Comment
Meg
28/10/2016 18:01:07

Warto używać wody filtrowanej. Ja mam filtr molekularny z naturalną mineralizacją i mam gwarancję, że woda jest zdrowa no i smaczna.

Reply



Leave a Reply.

    ANKIETA

    Przepisy

    Wszystkie
    Bez Glutenu
    Desery
    Grill
    Napoje
    Na Surowo
    Obiady
    Pasty I Pasztety
    Pieczywo
    Przekąski
    Przetwory
    Sniadania
    Warsztaty
    Zupy

     

    Kanał RSS

    POLUB BLOGA:


    PARTNERZY:
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Durszlak.pl
    Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
    Obraz
    
Warsztaty
Blog
Kontakt

[email protected]
© 2015 Wegania. All rights reserved.

Obraz