Truskawka posiada więcej witaminy C niż np. cytryna. Jedzenie jej daje nam większą odporność, chroniąc przed chorobami. Przyspiesza spalanie tłuszczu oraz działa odtruwająco i oczyszczająco. Dzięki przeważającej zawartości wody w swym składzie (ponad 90%), zarówno truskawka, jak i arbuz są polecane osobom, które chcą obniżyć masę ciała. Dzięki dużej zawartości żelaza chronią przed anemią. Regularne spożywanie arbuza pozwala walczyć z nadciśnieniem.
SKŁADNIKI:
600g arbuza
300g truskawek
garść listków mięty
1 łyżka słodu np. syropu z agawy
150g kostek lodu
WYKONANIE:
Do blendera wrzucamy wszystkie składniki i miksujemy na gładką masę (w thermomixie 20sek/obr.10)
SKŁADNIKI:
600g arbuza
300g truskawek
garść listków mięty
1 łyżka słodu np. syropu z agawy
150g kostek lodu
WYKONANIE:
Do blendera wrzucamy wszystkie składniki i miksujemy na gładką masę (w thermomixie 20sek/obr.10)