Wegania
  • Witam!
    • O Weganii
  • Warsztaty
    • Terminy
  • Jadłospisy
  • Blog
  • Kontakt

Napój arbuzowo-truskawkowy

7/6/2015

0 Comments

 
Picture
Truskawka posiada więcej witaminy C niż np. cytryna. Jedzenie jej daje nam większą odporność, chroniąc przed chorobami. Przyspiesza spalanie tłuszczu oraz działa odtruwająco i oczyszczająco. Dzięki przeważającej zawartości wody w swym składzie (ponad 90%), zarówno truskawka, jak i arbuz są polecane osobom, które chcą obniżyć masę ciała. Dzięki dużej zawartości żelaza chronią przed anemią. Regularne spożywanie arbuza pozwala walczyć z nadciśnieniem.
SKŁADNIKI:
600g arbuza
300g truskawek
garść listków mięty
1 łyżka słodu np. syropu z agawy
150g kostek lodu
WYKONANIE:
Do blendera wrzucamy wszystkie składniki i miksujemy na gładką masę (w thermomixie 20sek/obr.10)​

0 Comments



Leave a Reply.

    ANKIETA

    Przepisy

    Wszystkie
    Bez Glutenu
    Desery
    Grill
    Napoje
    Na Surowo
    Obiady
    Pasty I Pasztety
    Pieczywo
    Przekąski
    Przetwory
    Sniadania
    Warsztaty
    Zupy

     

    Kanał RSS

    POLUB BLOGA:


    PARTNERZY:
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Durszlak.pl
    Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
    Obraz
    
Warsztaty
Blog
Kontakt

[email protected]
© 2015 Wegania. All rights reserved.

Obraz