
Przy intensywnym wysiłku fizycznym potrzebna jest duża dawka energii. Gdy wypadamy za miasto sporo czasu spędzamy w ruchu na powietrzu. Bardzo ważne jest wówczas to, po co sięgniemy do jedzenia. Na szybko i najprościej przygotowałam dziś na nasz rowerowy wypad bułki kukurydziane z ciecierzycą. Pasta jest bardzo dobrym źródłem żelaza, magnezu, fosforu, błonnika i witamin z grupy B. Ta pasta obniży Wam cholesterol, zwiększy Waszą odporność oraz będziecie mieć lśniące włosy, promienną cerę i mocne paznokcie.
SKŁADNIKI NA PASTĘ:
Jedna szklanka cieciorki
( u mnie pomieszana cieciorka z soją)
1/4 szklanki sezamu nieobłuskanego
1/4 szklanki pestek dyni
1/2 szklanki wody1 łyżeczka musztardy
1/2 łyżeczki czarnej soli
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
oliwa 2 łyżki
WYKONANIE:
Sezam wraz z pestkami dyni podprażam na patelni ( w TM 5min/Varoma/obr.1.)
Rozdrabniam w malakserze lub TM 7sek/obr.10.
Wkładam ciecierzycę z wodą i miksuję 1 min. ( w TM 1min/obr.10)
Następnie wrzucam pozostałe składniki i mieszam kilkanaście sekund( w TM 10sek/obr.5). I gotowe.
Smacznego!
SKŁADNIKI NA PASTĘ:
Jedna szklanka cieciorki
( u mnie pomieszana cieciorka z soją)
1/4 szklanki sezamu nieobłuskanego
1/4 szklanki pestek dyni
1/2 szklanki wody1 łyżeczka musztardy
1/2 łyżeczki czarnej soli
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
oliwa 2 łyżki
WYKONANIE:
Sezam wraz z pestkami dyni podprażam na patelni ( w TM 5min/Varoma/obr.1.)
Rozdrabniam w malakserze lub TM 7sek/obr.10.
Wkładam ciecierzycę z wodą i miksuję 1 min. ( w TM 1min/obr.10)
Następnie wrzucam pozostałe składniki i mieszam kilkanaście sekund( w TM 10sek/obr.5). I gotowe.
Smacznego!