Wegania
  • Witam!
    • O Weganii
  • Warsztaty
    • Terminy
  • Jadłospisy
  • Blog
  • Kontakt

Pesto szpinakowe i cała reszta.

10/6/2016

0 Komentarze

 
Obraz
Wszędzie zielono, a na straganach owocowo-warzywnych kolorowo, aż oczy bolą. Lubię ten czas. Będąc aktywna sportowo w swoich kulinarnych poczynaniach uwzględniam moje zapotrzebowania na mikro i makroskładniki oraz ogólną kaloryczność. Uwzględniam też czas, jaki mam na pichcenie, a z tym różnie bywa. I tak właśnie na skutek wymieszania tych wszystkich rzeczy powstało w pełni zbilansowane, smaczne, szybkie i kolorowe danie. Mamy tu węglowodany (makaron), mikra i witaminy (warzywa) i białko (tofu Polsoja BIO - zdecydowanie polecam).

Składniki:
Makaron pełnoziarnisty 250 g
Szpinak świeży 250 g
Odrobina oleju do podduszenia szpinaku
3 ząbki czosnku
2 łyżki soku z cytryny
Oliwa 50 ml
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodatki:
Pomidorki koktajlowe
Tofu wędzone (Polsoja BIO) pokrojone w kostkę i podsmażone 180 g 

Parmezan wegański:
Orzechy nerkowca 50 g
Płatki drożdżowe 2 czubate łyżki

Makaron gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Szpinak podduszamy chwilkę na patelni na oleju lub w TM 5min/100C/obr.1 Blendujemy go na gładko wraz z czosnkiem, dodając pozostałe składniki. Łączymy pesto z ugotowanym makaronem. Dodajemy pokrojone pomidorki wraz z tofu. Całość posypujemy parmezanem.

I gotowe. Smaczne, zdrowe i treściwe. Smacznego!


0 Komentarze



Odpowiedz

    ANKIETA

    Przepisy

    Wszystkie
    Bez Glutenu
    Desery
    Grill
    Na Surowo
    Napoje
    Obiady
    Pasty I Pasztety
    Pieczywo
    Przekąski
    Przetwory
    Sniadania
    Warsztaty
    Zupy

     

    Kanał RSS

    POLUB BLOGA:


    PARTNERZY:
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Durszlak.pl
    Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
    Obraz
    
Warsztaty
Blog
Kontakt

kontakt@wegania.pl
© 2015 Wegania. All rights reserved.

Obraz