Ciasto na dwie pizze:
400g wody
pół łyżeczki cukru
40g drożdży
700g mąki pszennej
60g oliwy z oliwek
2 łyżeczki soli
Sos na dwie pizze:
100g cebuli (1 duża)
2 ząbki czosnku
Przecier pomidorowy lub passata około 700ml
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka bazyli
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól i pieprz do smaku
Składniki I pizza:
pieczarki pokrojone na plasterki
kabanosy roślinne 2 szt
papryka
kukurydza konserwowa
brokuł surowy 1/2 szt
Składniki II pizza:
cebula 1 szt
fasola czerwona konserwowa lub ugotowana
papryka
boczniaki surowe
tofu marynowane
Wszystkie składniki na ciasto łączycie w kupę i ugniatacie aż ciasto odejdzie od rąk i będzie gładkie i miłe w dotyku. W thermomixie 2min/interwał. Na rozwałkowane ciasta nakładacie najpierw sos a potem pokrojone w kawałki składniki. Pieczecie obydwie pizze razem 35 min. 180C termoobieg.
400g wody
pół łyżeczki cukru
40g drożdży
700g mąki pszennej
60g oliwy z oliwek
2 łyżeczki soli
Sos na dwie pizze:
100g cebuli (1 duża)
2 ząbki czosnku
Przecier pomidorowy lub passata około 700ml
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka bazyli
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól i pieprz do smaku
Składniki I pizza:
pieczarki pokrojone na plasterki
kabanosy roślinne 2 szt
papryka
kukurydza konserwowa
brokuł surowy 1/2 szt
Składniki II pizza:
cebula 1 szt
fasola czerwona konserwowa lub ugotowana
papryka
boczniaki surowe
tofu marynowane
Wszystkie składniki na ciasto łączycie w kupę i ugniatacie aż ciasto odejdzie od rąk i będzie gładkie i miłe w dotyku. W thermomixie 2min/interwał. Na rozwałkowane ciasta nakładacie najpierw sos a potem pokrojone w kawałki składniki. Pieczecie obydwie pizze razem 35 min. 180C termoobieg.