Wegania
  • Witam!
    • O Weganii
  • Warsztaty
    • Terminy
  • Jadłospisy
  • Blog
  • Kontakt

Surowe bajaderki, czyli "kartofelek" na słodko

6/4/2020

0 Komentarze

 
Obraz
Składniki:
100g siemienia lnianego 
50g orzechów nerkowca 
50g migdałów
50g wiórek kokosowych
120g daktyli (u mnie świeże, bez pestki)
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Wykonanie tradycyjne:
Siemię lniane mielimy na mąkę. W malakserze rozdrabniamy orzechy nerkowca, migdały oraz wiórki kokosowe. Do powstałej mieszanki dodajemy daktyle, wanilię oraz mąkę z siemienia lnianego. Mieszamy do połączenia składników. Z powstałej masy robimy bajaderki. Można je obtoczyć w cukrze pudrze lub w wiórkach kokosowych.

Wykonanie Thermomix:
  1. Do tm wsypujemy siemię lniane i rozdrabniamy 30sek./obr.10. Przesypujemy do innego naczynia.
  2. Do pustego tm wrzucamy orzechy nerkowca, migdały oraz wiórki kokosowe. Rozdrabniamy 10sek./obr.10
  3. Dodajemy daktyle, wanilię oraz rozdrobnione siemię lniane. Miksujemy wszystko razem 30sek./obr.8
0 Komentarze



Odpowiedz

    ANKIETA

    Przepisy

    Wszystkie
    Bez Glutenu
    Desery
    Grill
    Na Surowo
    Napoje
    Obiady
    Pasty I Pasztety
    Pieczywo
    Przetwory
    Sniadania
    Warsztaty
    Zupy

     

    Kanał RSS

    POLUB BLOGA:


    PARTNERZY:
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Durszlak.pl
    Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
    Obraz
    
Warsztaty
Blog
Kontakt

kontakt@wegania.pl
© 2015 Wegania. All rights reserved.

Obraz