Nie ma nic lepszego, jak tofucznica na początek dnia. Do tego warzywa, jakie lubicie, żytni chleb i w pełni zbilansowany posiłek gotowy.
SKŁADNIKI:
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
25g oleju
6 pieczarek
połowa papryki
2 opakowania tofu naturalnego
1/2 łyżeczki curry
1/2 łyżeczki kurkumy
sól i pieprz wedle uznania
rukola do posypania
WYKONANIE:
Cebulę i czosnek rozdrabniam w thermomixie 2sek/obr 5 lub kroję na większe kawałki .Wlewam olej do thermomixa ok.25 g i podduszam 3min/Varoma/obr.1 lub podsmażam na patelni.Dodaję pieczarki i paprykę rozdrabniam 2 sek/obr.5. lub kroję na kawałki.Podduszam w thermomixie 3min/Varoma/obr.1 lub podsmażam na patelni.Dodaję pokruszone rękoma na większe kawałki tofu wraz z przyprawami i podduszam w thermomixie 3min/100C/noże wsteczne/obr.1 lub smażę na patelni.
SKŁADNIKI:
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
25g oleju
6 pieczarek
połowa papryki
2 opakowania tofu naturalnego
1/2 łyżeczki curry
1/2 łyżeczki kurkumy
sól i pieprz wedle uznania
rukola do posypania
WYKONANIE:
Cebulę i czosnek rozdrabniam w thermomixie 2sek/obr 5 lub kroję na większe kawałki .Wlewam olej do thermomixa ok.25 g i podduszam 3min/Varoma/obr.1 lub podsmażam na patelni.Dodaję pieczarki i paprykę rozdrabniam 2 sek/obr.5. lub kroję na kawałki.Podduszam w thermomixie 3min/Varoma/obr.1 lub podsmażam na patelni.Dodaję pokruszone rękoma na większe kawałki tofu wraz z przyprawami i podduszam w thermomixie 3min/100C/noże wsteczne/obr.1 lub smażę na patelni.