Wegania
  • Witam!
    • O Weganii
  • Warsztaty
    • Terminy
  • Jadłospisy
  • Blog
  • Kontakt

Zupa jarmużowa, czyli zdrowie i uroda

12/5/2020

0 Komentarze

 
Obraz
Składniki:

1 duża cebula
3 ząbki czosnku
30 ml oleju
200 g jarmużu
200 g surowych ziemniaków
800 ml wody
1 łyżeczka bulionu warzywnego
2 łyżeczki domowej wegety
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka pieprzu

Wykonanie tradycyjne:

Cebulę oraz czosnek podduszamy przez kilka minut w garnku z dodatkiem oleju. Gdy już się zeszli dodajemy wszystkie składnki po koleji i gotujemy przez 30 minut. Następnie całość blendujemy na gładki krem. Podajemy z podprażonymi pestkami dyni, słonecznika lub grzankami.

Wykonanie Thermomix:

Do TM wrzucamy cebulę oraz ząbki czosnku. Rozdrabniamy 4 sek./obr.5 Dodajemy 30 ml oleju. Dusimy 4 min/100C/obr.1. Wrzucamy jarmuż i rozdrabniamy 30 sek./obr.5 mieszając w trakcie kopystką. Dodajemy pokrojone ziemniaki. Wlewamy wodę. Dodajemy bulion, domową wegetę, pieprz oraz sól. Gotujemy 30 min./100C/obr.1. Blendujemy 30 sek./obr. 9. Podajemy z podprażonymi pestkami dyni, słonecznika lub grzankami.
0 Komentarze



Odpowiedz

    ANKIETA

    Przepisy

    Wszystkie
    Bez Glutenu
    Desery
    Grill
    Na Surowo
    Napoje
    Obiady
    Pasty I Pasztety
    Pieczywo
    Przekąski
    Przetwory
    Sniadania
    Warsztaty
    Zupy

     

    Kanał RSS

    POLUB BLOGA:


    PARTNERZY:
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Durszlak.pl
    Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
    Obraz
    
Warsztaty
Blog
Kontakt

kontakt@wegania.pl
© 2015 Wegania. All rights reserved.

Obraz