Bułki mają bardzo fajną konsystencję. Są zbite, ale zarazem kruche. Nie ciągną się jak kajzerki ze sklepu. I przede wszystkim zdrowe.
SKŁADNIKI:
400 g mąki orkiszowej
150 g mąki kukurydzianej
1 opakowanie suchych drożdży lub 40 g świeżych
2 łyżki otrąb owsianych
1 łyżka pestek dyni
2 łyżki siemienia lnianego
1 łyżeczka sezamu
ok. 250 g wody ciepłej
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
3 łyżki oliwy z oliwek
WYKONANIE :
W naczyniu łączymy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto. (w TM 3min/pokrywa zamknięta/interwał). Odstawiamy ciasto do wyrośnięcia na ok. 30 min. Formujemy bułki i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 200 C przez ok. 20 minut.
Smacznego!
SKŁADNIKI:
400 g mąki orkiszowej
150 g mąki kukurydzianej
1 opakowanie suchych drożdży lub 40 g świeżych
2 łyżki otrąb owsianych
1 łyżka pestek dyni
2 łyżki siemienia lnianego
1 łyżeczka sezamu
ok. 250 g wody ciepłej
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
3 łyżki oliwy z oliwek
WYKONANIE :
W naczyniu łączymy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto. (w TM 3min/pokrywa zamknięta/interwał). Odstawiamy ciasto do wyrośnięcia na ok. 30 min. Formujemy bułki i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 200 C przez ok. 20 minut.
Smacznego!