Poszukując nowych i zdrowych smaków dziś przedstawiam Wam wyśmienite burgery wegańskie. Są tak dobre, że trudno opisać mi je słowami, a co najważniejsze w towarzystwie ziemniaków i warzyw, są sycącym i lekkostrawnym daniem. Po tym daniu będziecie czuć się lekko i mieć dużo energii w ciągu dnia.
SKŁADNIKI:
100 g migdałów
100 g ziaren słonecznika
1 marchewka
1 łodyga selera naciowego
1 cebula
1 łyżka mąki orkiszowej, sojowej
lub, jaka jest pod ręką?
1 łyżka oleju
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżeczka majeranku
1/2 łyżeczki czosnku suszonego
pieprz i sól do smaku
WYKONANIE:
Nagrzewamy piekarnik do 180 C.
Mielimy migdały i ziarna słonecznika. (w TM 5 sek./obr.7) Przekładamy do innego naczynia.
Rozdrabniamy marchew. (w TM 7sek./obr.8) Przekładamy do innego naczynia.
Rozdrabniamy cebulę i selera (w TM 5 sek./obr.5).
Wszystkie składniki mieszamy wraz z przyprawami. ( w TM 20sek/obr.4)
Formujemy kotlety i układamy w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Pieczemy ok.15min.
Smacznego!
SKŁADNIKI:
100 g migdałów
100 g ziaren słonecznika
1 marchewka
1 łodyga selera naciowego
1 cebula
1 łyżka mąki orkiszowej, sojowej
lub, jaka jest pod ręką?
1 łyżka oleju
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżeczka majeranku
1/2 łyżeczki czosnku suszonego
pieprz i sól do smaku
WYKONANIE:
Nagrzewamy piekarnik do 180 C.
Mielimy migdały i ziarna słonecznika. (w TM 5 sek./obr.7) Przekładamy do innego naczynia.
Rozdrabniamy marchew. (w TM 7sek./obr.8) Przekładamy do innego naczynia.
Rozdrabniamy cebulę i selera (w TM 5 sek./obr.5).
Wszystkie składniki mieszamy wraz z przyprawami. ( w TM 20sek/obr.4)
Formujemy kotlety i układamy w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Pieczemy ok.15min.
Smacznego!