Wegania
  • Witam!
    • O Weganii
  • Warsztaty
    • Terminy
  • Jadłospisy
  • Blog
  • Kontakt

Fasolka po wegańsku

11/3/2015

0 Komentarze

 
Picture
Banalnie prosta i powszechnie znana, ale jakże przez większość lubiana. Fantastyczna opcja na obiad, gdy w głowie pomysłów brak. Wystarczy puszka pomidorów, fasola, cebula, trochę przypraw i gotowe! 
W tym czasie, kiedy nie ma świeżych warzyw, fasola dostarcza do organizmu wszystkich niezbędnych składników odżywczych.


SKŁADNIKI:
400 g białej fasoli
ok. 1 litr wody
3 średnie cebule
1 duża puszka pomidorów lub 
ok 1l gęstego przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
sól, pieprz
1-2 czubate łyżki suszonego majeranku
3 listki laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego



WYKONANIE:
Namoczoną przez noc fasolę, płuczę i gotuję ok. 50 min. ( w TM  40 min./100C/noże wsteczne/obr.1.) Odlewam od niej wodę i przekładam do innego naczynia.
Cebulę i czosnek siekam i podsmażam. (w TM  3sek/obr.5 dolewam olej i podduszam 3min./Varoma/obr.1)
Łączę fasolę, pomidory i przyprawy. Gotuję około 30 min. (w TM 20min./100C/noże wsteczne/obr.1)

Smacznego!


0 Komentarze



Odpowiedz

    ANKIETA

    Przepisy

    Wszystkie
    Bez Glutenu
    Desery
    Grill
    Na Surowo
    Napoje
    Obiady
    Pasty I Pasztety
    Pieczywo
    Przetwory
    Sniadania
    Warsztaty
    Zupy

     

    Kanał RSS

    POLUB BLOGA:


    PARTNERZY:
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Durszlak.pl
    Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
    Obraz
    
Warsztaty
Blog
Kontakt

kontakt@wegania.pl
© 2015 Wegania. All rights reserved.

Obraz