Banalnie prosta i powszechnie znana, ale jakże przez większość lubiana. Fantastyczna opcja na obiad, gdy w głowie pomysłów brak. Wystarczy puszka pomidorów, fasola, cebula, trochę przypraw i gotowe!
W tym czasie, kiedy nie ma świeżych warzyw, fasola dostarcza do organizmu wszystkich niezbędnych składników odżywczych.
SKŁADNIKI:
400 g białej fasoli
ok. 1 litr wody
3 średnie cebule
1 duża puszka pomidorów lub
ok 1l gęstego przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
sól, pieprz
1-2 czubate łyżki suszonego majeranku
3 listki laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
WYKONANIE:
Namoczoną przez noc fasolę, płuczę i gotuję ok. 50 min. ( w TM 40 min./100C/noże wsteczne/obr.1.) Odlewam od niej wodę i przekładam do innego naczynia.
Cebulę i czosnek siekam i podsmażam. (w TM 3sek/obr.5 dolewam olej i podduszam 3min./Varoma/obr.1)
Łączę fasolę, pomidory i przyprawy. Gotuję około 30 min. (w TM 20min./100C/noże wsteczne/obr.1)
Smacznego!
W tym czasie, kiedy nie ma świeżych warzyw, fasola dostarcza do organizmu wszystkich niezbędnych składników odżywczych.
SKŁADNIKI:
400 g białej fasoli
ok. 1 litr wody
3 średnie cebule
1 duża puszka pomidorów lub
ok 1l gęstego przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
sól, pieprz
1-2 czubate łyżki suszonego majeranku
3 listki laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
WYKONANIE:
Namoczoną przez noc fasolę, płuczę i gotuję ok. 50 min. ( w TM 40 min./100C/noże wsteczne/obr.1.) Odlewam od niej wodę i przekładam do innego naczynia.
Cebulę i czosnek siekam i podsmażam. (w TM 3sek/obr.5 dolewam olej i podduszam 3min./Varoma/obr.1)
Łączę fasolę, pomidory i przyprawy. Gotuję około 30 min. (w TM 20min./100C/noże wsteczne/obr.1)
Smacznego!