Wegania
  • Witam!
    • O Weganii
  • Warsztaty
    • Terminy
  • Jadłospisy
  • Blog
  • Kontakt

Ja Anka a to przezdrowa jagl(Anka). 

6/3/2016

0 Comments

 
Obraz
Co tu dużo pisać. Proste toto jest, zdrowia dodaje a i smakowitość ma przednią. Mi najlepiej samkuje z rana, ale kto tam Was wie, może na obiad, albo kolację ją zasuniecie? A brzdące się nie wahają i łatwo dobroci im chyłkiem przemycić. Polecam!

Skład:
1 szklanka kaszy jaglanej ugotowanej (1/2 suchej)
4 figi
1 banan
1 jabłko bez gniazd nasiennych pokrojone na ćwiartki
2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
2 szklanki mleka roślinnego
Posypka:
2 łyżki płatków owsianych
2 łyżki poppingu z amarantusa
garść orzechów nerkowca
garść jagód goji
1 łyżka syropu z agawy lub miodu

Wykonanie:
Gotujemy kaszę jaglaną na sypko. Ugotowaną kaszę i pozostałe składniki wrzucamy do blenera lub thermomixa i rozdrabniamy na papkę (w thermomixie 8sek./obr.8). Jeśli chcecie mieć ciepłą jaglankę to możecie dolać ciepłe mleko. 
Na sam koniec naszą jaglankę dekorujemy posypką :)

SMACZNEGO
0 Comments



Leave a Reply.

    ANKIETA

    Przepisy

    Wszystkie
    Bez Glutenu
    Desery
    Grill
    Napoje
    Na Surowo
    Obiady
    Pasty I Pasztety
    Pieczywo
    Przekąski
    Przetwory
    Sniadania
    Warsztaty
    Zupy

     

    Kanał RSS

    POLUB BLOGA:


    PARTNERZY:
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Durszlak.pl
    Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
    Obraz
    
Warsztaty
Blog
Kontakt

[email protected]
© 2015 Wegania. All rights reserved.

Obraz