Co tu dużo pisać. Proste toto jest, zdrowia dodaje a i smakowitość ma przednią. Mi najlepiej samkuje z rana, ale kto tam Was wie, może na obiad, albo kolację ją zasuniecie? A brzdące się nie wahają i łatwo dobroci im chyłkiem przemycić. Polecam!
Skład:
1 szklanka kaszy jaglanej ugotowanej (1/2 suchej)
4 figi
1 banan
1 jabłko bez gniazd nasiennych pokrojone na ćwiartki
2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
2 szklanki mleka roślinnego
Posypka:
2 łyżki płatków owsianych
2 łyżki poppingu z amarantusa
garść orzechów nerkowca
garść jagód goji
1 łyżka syropu z agawy lub miodu
Wykonanie:
Gotujemy kaszę jaglaną na sypko. Ugotowaną kaszę i pozostałe składniki wrzucamy do blenera lub thermomixa i rozdrabniamy na papkę (w thermomixie 8sek./obr.8). Jeśli chcecie mieć ciepłą jaglankę to możecie dolać ciepłe mleko.
Na sam koniec naszą jaglankę dekorujemy posypką :)
SMACZNEGO
Skład:
1 szklanka kaszy jaglanej ugotowanej (1/2 suchej)
4 figi
1 banan
1 jabłko bez gniazd nasiennych pokrojone na ćwiartki
2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
2 szklanki mleka roślinnego
Posypka:
2 łyżki płatków owsianych
2 łyżki poppingu z amarantusa
garść orzechów nerkowca
garść jagód goji
1 łyżka syropu z agawy lub miodu
Wykonanie:
Gotujemy kaszę jaglaną na sypko. Ugotowaną kaszę i pozostałe składniki wrzucamy do blenera lub thermomixa i rozdrabniamy na papkę (w thermomixie 8sek./obr.8). Jeśli chcecie mieć ciepłą jaglankę to możecie dolać ciepłe mleko.
Na sam koniec naszą jaglankę dekorujemy posypką :)
SMACZNEGO