Wegania
  • Witam!
    • O Weganii
  • Warsztaty
    • Terminy
  • Jadłospisy
  • Blog
  • Kontakt

Jaglany budyń waniliowy

2/2/2015

0 Comments

 
Kasza jaglana ma właściwości rozgrzewające, dlatego zalecana jest przy przeziębieniach. Usuwa również nadmiar śluzu z organizmu, zatem powinno stosować się ją przy zapaleniu zatok. Dzięki swym właściowościom antygrzybicznym uznawana jest za naturalny antybiotyk. Tak więc zamiast leków dla naszych małych pociech polecam taki oto pyszny, waniliowy budyń. :)
Obraz
SKŁADNIKI:
40 g kaszy jaglanej
300 ml mleka sojowego lub jakie lubicie
2 łyżeczki słodu jakiego chcecie? 
1 laska wanilii (miąższ)
owoce ( u mnie maliny) lub syrop malinowy.
WYKONANIE:
W młynku albo w thermomixie mielimy kaszę jaglaną (w TM 30sek/Obr.10) Do kaszy dodajemy pozostałe składniki oprócz owoców i syropu. Gotujemy 10 min.   (w      TM  10min/100C/obr.2). Pod koniec gotowania możecie dodać łyżeczkę oleju np. kokosowego. Przekładamy do miseczki i podajemy z owocami.


Smacznego!
0 Comments



Leave a Reply.

    ANKIETA

    Przepisy

    Wszystkie
    Bez Glutenu
    Desery
    Grill
    Napoje
    Na Surowo
    Obiady
    Pasty I Pasztety
    Pieczywo
    Przekąski
    Przetwory
    Sniadania
    Warsztaty
    Zupy

     

    Kanał RSS

    POLUB BLOGA:


    PARTNERZY:
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Durszlak.pl
    Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
    Obraz
    
Warsztaty
Blog
Kontakt

[email protected]
© 2015 Wegania. All rights reserved.

Obraz