
Lipiec to miesiąc jagód, dlatego spieszcie się, aby najeść się nimi do syta, bo szybko znikają.
Polecam je gorąco. Jedzcie je dla ich wspaniałego smaku i wartości zdrowotnych. Poniżej cała lista ich dobroczynnego działania. Na zdjęciu propozycja prostego porannego startera, owoce, ze wskazaniem na jagody, z kaszą jaglaną i „mlekiem” sojowym. Możecie użyć czego tylko chcecie a i tak smak będzie przepyszny.
A jakie korzyści niosą dla Waszego zdrowia? Bardzo proszę:
Pomogą chronić Was przed rakiem – składniki przeciwutleniające, usuwają nadmiar wolnych rodników, natomiast alfa-hydroksykwasy, witamina PP, beta-karoten i witamina C mają zbawienny wpływ na skórę, która była wystawiona na wieloletnie działanie promieni słonecznych. Działanie tych składników powoduje zmniejszenie ryzyka raka skóry.
Wzmocnią tkanki – poprzez zwiększenie gęstości kolagenu, wzmacnia się spójność tkanek, co powoduje, że tkanki stają się mocniejsze.
Zadziałają przeciwzapalnie – składniki zawarte w jagodach mają zdolność zmniejszania odczynu zapalnego.
Uchronią Was przed anemią.
Polepszą widzenie. Odpowiednia dawka luteiny może zmniejszyć ryzyko rozwoju zaćmy do ok.30%.
Poprawią stan skóry. Mają działanie nawilżające, zmiękczające i wygładzające skórę, podniosą jej elastyczność, wygładzą warstwę rogową naskórka. Witaminy A i C rozjaśnią skórę i zapobiegną powstaniu piegów, zwolnią procesy starzenia się skóry oraz ją zregenerują.
Dadzą ulgę w stanach zapalnych skóry.
Ochronią przed bakteriami i wirusami – zawarte w jagodach antybiotyki przeciwdziałają namnażaniu się bakterii i wirusów.
Polecam je gorąco. Jedzcie je dla ich wspaniałego smaku i wartości zdrowotnych. Poniżej cała lista ich dobroczynnego działania. Na zdjęciu propozycja prostego porannego startera, owoce, ze wskazaniem na jagody, z kaszą jaglaną i „mlekiem” sojowym. Możecie użyć czego tylko chcecie a i tak smak będzie przepyszny.
A jakie korzyści niosą dla Waszego zdrowia? Bardzo proszę:
Pomogą chronić Was przed rakiem – składniki przeciwutleniające, usuwają nadmiar wolnych rodników, natomiast alfa-hydroksykwasy, witamina PP, beta-karoten i witamina C mają zbawienny wpływ na skórę, która była wystawiona na wieloletnie działanie promieni słonecznych. Działanie tych składników powoduje zmniejszenie ryzyka raka skóry.
Wzmocnią tkanki – poprzez zwiększenie gęstości kolagenu, wzmacnia się spójność tkanek, co powoduje, że tkanki stają się mocniejsze.
Zadziałają przeciwzapalnie – składniki zawarte w jagodach mają zdolność zmniejszania odczynu zapalnego.
Uchronią Was przed anemią.
Polepszą widzenie. Odpowiednia dawka luteiny może zmniejszyć ryzyko rozwoju zaćmy do ok.30%.
Poprawią stan skóry. Mają działanie nawilżające, zmiękczające i wygładzające skórę, podniosą jej elastyczność, wygładzą warstwę rogową naskórka. Witaminy A i C rozjaśnią skórę i zapobiegną powstaniu piegów, zwolnią procesy starzenia się skóry oraz ją zregenerują.
Dadzą ulgę w stanach zapalnych skóry.
Ochronią przed bakteriami i wirusami – zawarte w jagodach antybiotyki przeciwdziałają namnażaniu się bakterii i wirusów.