Wegania
  • Witam!
    • O Weganii
  • Warsztaty
    • Terminy
  • Jadłospisy
  • Blog
  • Kontakt

Krupnik

8/6/2015

0 Comments

 
Obraz
W idealnym krupniku ważne jest jaka jest jego konsystencja. Zbyt duża ilość kaszy sprawi, że nasz krupnik zamieni się w gulasz. Jeśli będzie jej za mało, zupa będzie wodnista. Ten przepis idealnie trafia w moje gusta.

SKŁADNIKI:
80 g kaszy jęczmiennej
Woda ok.1 litra
Ok. 300 g warzyw mieszanych (seler, pietruszka, marchew, por, ziemniaki) pokrojonych na kawałki
1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę
2 łyżeczki bulionu warzywnego własnej produkcji
2 łyżeczki wegety własnej produkcji
2 szczypty pieprzu
Sól do smaku opcjonalnie
2 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
Natka pietruszki świeża, posiekana, do posypania

WYKONANIE:
Kaszę przepłukać i  odsączyć. Do thermomixa lub garnka włożyć kaszę, wlać wodę i gotować ok 10min/100C/obr.1. Dodać warzywa, bulion, wegetę i przyprawy. Gotować  20 min/100C/noże wsteczne/obr.1. Zupę na koniec posypać natką pietruszki.

SMACZNEGO :)


0 Comments



Leave a Reply.

    ANKIETA

    Przepisy

    Wszystkie
    Bez Glutenu
    Desery
    Grill
    Napoje
    Na Surowo
    Obiady
    Pasty I Pasztety
    Pieczywo
    Przekąski
    Przetwory
    Sniadania
    Warsztaty
    Zupy

     

    Kanał RSS

    POLUB BLOGA:


    PARTNERZY:
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Durszlak.pl
    Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
    Obraz
    
Warsztaty
Blog
Kontakt

[email protected]
© 2015 Wegania. All rights reserved.

Obraz