Wegania
  • Witam!
    • O Weganii
  • Warsztaty
    • Terminy
  • Jadłospisy
  • Blog
  • Kontakt

Młode, pieczone ziemniaki z fasolką szparagową i świeżymi warzywami

11/7/2015

0 Comments

 
Obraz
Uwielbiam dania, których przygotowanie zajmuje mi 15 min. i które przy okazji są smaczne i dostarczające wszystkiego, czego potrzebuje mój organizm. Oto jedno z nich: pieczone ziemniaki z koperkiem ze świeżymi pomidorami i ogórkami w oliwie bazyliowo - czosnkowej z gościnnym udziałem fasolki szparagowej. Przy tej okazji przekażę Wam kilka informacji, dlaczego warto zajadać się fasolką. 

Otóż szparagówka:
- zawiera białko bardzo podobne w składzie do białka odzwierzęcego, więc może stanowić alternatywę w jadłospisie
- jest świetna na odchudzanie (niecałe 30 kcal na 100 g)
- wspomaga pracę układu trawiennego
- chroni przed chorobami serca (udar mózgu, zawał)
- zmniejsza ryzyko raka 

i wspaniale smakuje!

UWAGA:
Gdyby komuś przyszło do głowy jeść fasolkę na surowo, to proszę tego nie robić ze względu na obecność fazyny - toksycznego białka roślinnego neutralizowanego w procesie gotowania.


Smacznego!

0 Comments



Leave a Reply.

    ANKIETA

    Przepisy

    Wszystkie
    Bez Glutenu
    Desery
    Grill
    Napoje
    Na Surowo
    Obiady
    Pasty I Pasztety
    Pieczywo
    Przekąski
    Przetwory
    Sniadania
    Warsztaty
    Zupy

     

    Kanał RSS

    POLUB BLOGA:


    PARTNERZY:
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Durszlak.pl
    Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
    Obraz
    
Warsztaty
Blog
Kontakt

[email protected]
© 2015 Wegania. All rights reserved.

Obraz