Wegania
  • Witam!
    • O Weganii
  • Warsztaty
    • Terminy
  • Jadłospisy
  • Blog
  • Kontakt

Orientalne pożądanie, czyli pak choi na smaczno-szybko

18/10/2016

0 Komentarze

 
Obraz
Rzecz jest prosta i super smaczna. W dodatku, jak wszystko z roślin bardzo zdrowa. Podsumowując spełnia wszystkie moje kryteria, abym zabrała się do jej robienia i wprowadziła do domowego menu częściej niż raz na miesiąc. Samo danie ma lekki posmak egzotyki kulinarnej, a z racji konieczności posiadania na stanie owej sałaty, niedostępnej w osiedlowym warzywniaku, staje się również daniem stosunkowo rzadkim i oczekiwanym. Wszystkie te okoliczności powodują, że błyskawicznie znika z talerza, a każda moja wyprawa do warzywniaków z szerszym asortymentem jest naznaczona poszukiwaniem pak choi. Nie kupuję na zapas, więc pożądanie jest utrzymywane do następnego razu. Dodaję polską rzodkiewkę, bo świetnie współgra i mamy polsko-chińską smakowitość. Polecam!

Składniki:
małe lub średnie kapusty pak choi -  2 szt.
pęczek rzodkiewek - 1 szt.
tofu wędzone - 1 szt.
czosnek - 3 ząbki
olej kokosowy do podsmażenia tofu
sos sojowy - 5 łyżki
woda - 6 łyżki
sezam - 3 łyżki


​Kapustę kroimy na kawałki (szczególnie białe końcówki). Rzodkiewki kroimy w plasterki. Podduszamy je do preferowanej miękkości na patelni lub w garnku. Na oddzielnej patelni podsmażamy tofu pokrojone w kostkę. Gdy jest rumiane wlewamy sos sojowy, wodę i wyciskamy ząbki czosnku. Chwilkę dusimy. Na koniec dodajemy sezam. Podajemy wszystko razem.  

0 Komentarze



Odpowiedz

    ANKIETA

    Przepisy

    Wszystkie
    Bez Glutenu
    Desery
    Grill
    Na Surowo
    Napoje
    Obiady
    Pasty I Pasztety
    Pieczywo
    Przetwory
    Sniadania
    Warsztaty
    Zupy

     

    Kanał RSS

    POLUB BLOGA:


    PARTNERZY:
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Durszlak.pl
    Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
    Obraz
    
Warsztaty
Blog
Kontakt

kontakt@wegania.pl
© 2015 Wegania. All rights reserved.

Obraz