Wegania
  • Witam!
    • O Weganii
  • Warsztaty
    • Terminy
  • Jadłospisy
  • Blog
  • Kontakt

Pasta z nerkowców i suszonych pomidorów

20/5/2015

0 Komentarze

 
Obraz
Lubię nowe smaki i wciąż szukam nowych połączeń. Ten nam przypadł do gustu, więc dzielę się nim z Wami. Pasta prosta w przygotowaniu i ma fajny orzechowy smaczek. Pasta ta wzmocni Wasze kości, zęby, paznokcie, włosy. Kwasy tłuszczowe występujące w orzechach zapobiegną miażdżycy. 
Czy wiecie, że orzechy nerkowca dadzą Wam więcej wapnia, niż mleko krowie. W 100 g orzechów jest 186 mg wapnia a w 100 g mleka krowiego jest go jedynie 120 mg. 

SKŁADNIKI:
2 szklanki wody
1 szklanka orzechów nerkowca
4 suszone pomidory
2 łyżki płatków drożdżowych
1 łyżka soku z cytryny1/2 łyżeczki tamari 
1 łyżka pasty tahini 
1/2 łyżeczki czosnku w proszku 
1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
1/4 łyżeczki mielonego pieprzu


WYKONANIE:
W misce moczymy ok. 2 godz. orzechy nerkowca i suszone pomidory a następnie odsączamy. Do thermomixa lub malaksera wrzucamy wszystkie składniki w podanej kolejności i rozdrabniamy. W thermomixie trwa to ok. 30sek/obr.10 (z przerwami co 10sek., wówczas zgarniacie ze ścianek naczynia kopystką pastę i powtarzacie rozdrabnianie). Pasta ma mieć gładką konsystencję. Przełóżcie ją do miseczki i trzymajcie w lodówce nie dłużej niż 3 dni.

SMACZNEGO :) 




0 Komentarze



Odpowiedz

    ANKIETA

    Przepisy

    Wszystkie
    Bez Glutenu
    Desery
    Grill
    Na Surowo
    Napoje
    Obiady
    Pasty I Pasztety
    Pieczywo
    Przetwory
    Sniadania
    Warsztaty
    Zupy

     

    Kanał RSS

    POLUB BLOGA:


    PARTNERZY:
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Obraz
    Durszlak.pl
    Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
    Obraz
    
Warsztaty
Blog
Kontakt

kontakt@wegania.pl
© 2015 Wegania. All rights reserved.

Obraz