Zdarza Wam się mieć zapracowany dzień? Kiedy nie macie na nic czasu? A już na pewno na to, aby stać w kuchni i wymyślać pracochłonne i skomplikowane dania? Na takie,,zwariowane dni" polecam bardzo prosty i pożywny obiadek. Obiad lekki, energetyczny i bardzo odżywczy. I co najważniejsze nie będziecie po nim czuć się ciężko i ospale.
WYKONANIE:
Przepis jest banalny, oczyszczamy po prostu lodówkę z warzyw, jakie mamy w zasięgu. U mnie była to cukinia, papryka czerwona, pomidory, pieczarki, marchew, cebula, czosnek podduszone w niewielkiej ilości wody. To ważne, aby warzywa były chrupiące a nie rozgotowane. Im twardsze tym mają więcej wartości odżywczych. Skropione oliwą z oliwek z dodatkiem kilku kropel cytryny i ziołami, jakie lubicie da naprawdę niespodziewany rezultat. A przecież o to chodzi, aby gotować pysznie, zdrowo i krótko.
WYKONANIE:
Przepis jest banalny, oczyszczamy po prostu lodówkę z warzyw, jakie mamy w zasięgu. U mnie była to cukinia, papryka czerwona, pomidory, pieczarki, marchew, cebula, czosnek podduszone w niewielkiej ilości wody. To ważne, aby warzywa były chrupiące a nie rozgotowane. Im twardsze tym mają więcej wartości odżywczych. Skropione oliwą z oliwek z dodatkiem kilku kropel cytryny i ziołami, jakie lubicie da naprawdę niespodziewany rezultat. A przecież o to chodzi, aby gotować pysznie, zdrowo i krótko.