Nic odkrywczego, a jednak w porównaniu do przemysłowej produkcji kosmiczna różnica. Takie rarytasy mogę serwować dzieciakom każdego dnia. Żaden rynkowy lód nie ma nawet startu, a jeśli do tego dodamy dostępność, mnogość wariantów, cenę i szybkość to lód sklepowy nie ma nawet startu do startu.
Składniki:
60 g zmielonego ksylitolu lub cukru trzcinowego
500 g truskawek mrożonych
1 puszka mleka kokosowego schłodzonego (część stała bez cieczy)
Wykonanie:
Truskawki z cukrem/ksylitolem miksujemy w wysokoobrotowym urządzeniu do uzyskania drobno zmielonej masy. W TM 10 s/10 obr. Następnie dodajemy stężały tłuszcz z mleczka kokosowego i miksujemy na jednolitą masę. W TM 30 s/obr. 5. Gotowe!
Składniki:
60 g zmielonego ksylitolu lub cukru trzcinowego
500 g truskawek mrożonych
1 puszka mleka kokosowego schłodzonego (część stała bez cieczy)
Wykonanie:
Truskawki z cukrem/ksylitolem miksujemy w wysokoobrotowym urządzeniu do uzyskania drobno zmielonej masy. W TM 10 s/10 obr. Następnie dodajemy stężały tłuszcz z mleczka kokosowego i miksujemy na jednolitą masę. W TM 30 s/obr. 5. Gotowe!