kalafior 1 szt
ketchup 4 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
syrop z agawy 2 łyżki
papryka wędzona 1 czubata łyżeczka
papryka ostra 1/2 łyżeczki
papryka słodka 1 łyżeczka
czosnek suszony 1 łyżeczka
olej 4 łyżki
woda 4 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
WYKONANIE:
1. Kalafiora kroimy w 2-3 cm plastry. Jeśli przy krojeniu się rozpadnie to mogą być też różyczki :)
2. Składniki na marynatę łączymy ze sobą i powstałym sosem za pomocą pędzelka smarujemy kalafiora z każdej strony. Rozkładamy go na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Pieczemy go w 200C z termoobiegiem około 30-40 minut. Kalafior ma być chrupiący ale nie twardy.
SMACZNEGO :)